Så lenge man klarer å bruke kredittkort på en fornuftig måte er det mange fordeler med å bruke dem. Velger du riktig kort kan du spare tusenvis av kroner hvert år per kort på alt du handler bare på bensinstasjoner. De fleste kredittkort har én eller flere bonusordninger knyttet til seg, men det er det ikke så veldig mange som utnytter til det fulle. Bank Norwegian sitt kredittkort sørger for at du tjener opp såkalte Cash Points hver gang du bruker deres kort. Du får også rabatt på lavprisbilletter til utlandet helt opptil 20% i enkelte tilfeller! Om du har kredittkort fra Skandiabanken, får du ti prosent rabatt på leie av bil hos Sixt.

Er du en kredittbruker, bør du derfor vurdere et kredittkort med en så lav rente som mulig, og helst unner 20 %. Rabatt på bensin blir fort spist opp i form av renter, hvis du ikke gjør opp kortet hver måned, så Ikano Visa som har en gunstig nedbetalingsmulighet eller Santander Red med en ganske lav rente, bør da være ditt valg. De fleste bedrifter som selger til privatpersoner vil derfor velge å akseptere betaling med kredittkort for å tilfredsstille kundenes forventninger, til tross for at brukerstedsgebyrene ligger langt høyere enn for betaling med debetkort.

Med andre ord kan du handle klær, mat hos konkurrentene, ting i utlandet - og så videre - og samtidig belønnes for det. Fra Bank Norwegian får man kredittkortet Norwegian-kortet , som også tilbyr deg cashback på alt du handler over hele verden. Kredittkortet Ikano Visa , som tilbys av Ikano Bank, er et meget godt kredittkort med massevis av fordeler og cashback.

En viktig ting å sjekke er hvor bensinkortet gir avslag - ofte kan slike rabatter være avhengig av hvilken stasjon man tanker på, selv om det etterhvert har kommet flere alternativer som gir deg billigere bensin og diesel uavhengig av hvor du tanker. Det er inkludert en kjøpsforsikring på alle varekjøp på reise over 1.000 kroner, betalt med kortet. Hittil har jeg brukt Trumf VISA (2% rabatt på alle dagligvarer i Norgesgruppens butikker), og det kommer jeg nok fortsatt til å bruke når september er omme.

De gir alle som benytter seg av 365Privat kredittkortet 3.65% i casbhack på drivstoffylling, i tillegg får du 30 øre i rabatt per liter hos alle Esso stasjoner. De konkluderte med at ved å bruke 365 Privat sparte man 1135kr i året vednormalt drivstofforbruk. Flexi Visa fra Santander bank gir deg muligheten til å få 4% rabatt på en valgfri varekategori.

Her får du nemlig 1% på alle kjøp du utfører over hele verden, og følgelig kan du spare massevis av penger på å bytte ut bankkortet med et kredittkort med cashback. Her får du nemlig 40 øre i rabatt på drivstoff, men kortet har også såkalt «ekte cashback» inkludert. Dette kredittkortet har altså to i ett - i den grad at du får både bensinbonus samt cashback på alle andre kjøp. Fra Bank Norwegian, for øvrig eid av flyselskapet Norwegian, så kan du søke om et kredittkort med cashback.

Fyller du hos en Esso-stasjon utgjør dette over 80 øre rabatt per liter bensin eller diesel. Dette kredittkortet er som oftest tilknyttet en bestemt bensinstasjon, som for eksempel Statoil, Esso eller Shell, men du finner også kredittkort fra banker som gir rabatter på drivstoff på alle bensinstasjoner. Noen gir direkte rabatter på drivstoff, som for eksempel 50 øre rabatt per liter, andre gir bonuspoeng når man fyller drivstoff. Noen av de mest kjente bensinkortene er 356Direkte MasterCard, Shell MasterCard, Flexi Visa, Statoil MasterCard og Esso MasterCard, men det kan godt hende at bensinkortet fra Ikano Visa eller DNM MasterCard er det beste alternativet for deg.