Det finnes mange forskjellige rabattkort på markedet som gir deg litt billigere varer hver gang du viser fram kortet. Er man så heldig å kunne fylle på Uno X (min favoritt) på en mandag morgen med Flexikort blir besparelsene betydelige i det store og det hele. I tillegg til fast drivstoffrabatt hos Shell gir kortet 1% Trumfbonus også på alle andre kjøp, uten noen årlig grense for hvor mye bonus du kan få. Er bonus knyttet til Domino og Trumf kan den som regel tas ut når du måtte ønske, så snart den er kommet over et visst beløp.

Her får jeg 4% rabatt uansett hvilke kjede jeg fyller hos, syntes det er veldig greit å være uavhengig av kjede når man fyller. Min lokale Uno-X er gjennomgående rimeligst, så her benytter jeg Uno-x bonuskort (30 øre/liter) i kombinasjon med Twocards (4% rabatt), skjønt nå fram til 1. mars benytter jeg NAF Xtra (5% rabatt). Vi som bruker kredittkort riktig nyter rabatter og fordelene ved at såpass mange bruker dem på den måten vi ser i luksusfellen.

Nøyaktig hvor mye det koster å ta imot betaling med kredittkort kan det imidlertid være vanskelig å få oversikt over. Dersom du vil kunne ta betaling med kredittkort og ikke bare BankAxept, må du i tillegg inngå separat avtale om dette med en kortinnløser. Hos Nordea koster det 750 kroner per brukersted å etablere avtale om kortinnløsning. Før bankene utsteder kort foretar de en grundig kredittsjekk av hver enkelt kunde.

Trygghet ved kjøp, som å kunne dokumentere kjøpet ved en forbrukerklage, trygghet mot online svindel og trygghet om pengeboken blir stjålet er også viktige fordeler, og gjør at kredittkort er et sdmartere valg enn å ha mange penger i lommeboken. Dessuten er det også endel kredittkort som gir deg endel ekstra fordeler, man kan få rabatter i butikker og bensinstasjoner, og noen kredittkort gir deg også cashback - en slags bonus på kjøp du har gjort i butikker.

Ved cashback så dekker kortutstederen din denne kostnaden, og i stedet for å gi pengene til gigantselskapene, så får du tilbakebetalt den aktuelle summen som en bonus! Prosenten varierer fra kredittkort til kredittkort, så du kan faktisk få opp mot hele syv prosent av beløpet du handler for tilbake. Allikevel er det en fin måte å spare på, som altså ikke koster deg noe ekstra, for de fleste kredittkort er helt gratis å bruke så lenge du passer på å betale tilbake utnyttet kreditt innen den rentefrie perioden er over.

Alternativt kunne du valgt 365Privat-kortet som gir deg en høyere rabatt i og med at drivstoffprisene er så høye som de er i dag. Hvis man skal spare mest mulig på bensin og diesel i Norge må man ha et drivstoffkort eller bensinkort som det også kalles. Men det er ikke bare bensin man får rabatt på. Man får like mye rabatt (prosentvis) på diesel også. Fyller man på Esso er der klart høyest rabatt med hele 81 øre per liter ved en literspris på 14 kroner. Dette får man med kortet 365Privat Velger man for eksempel Flexi Visa, vil man få en fast rabatt på 4% hos alle kjeder.

Skal du ut å reise, må du velge en fordel som har noe med reiseforsikring, avbestillingsforsikring eller andre reisegoder å gjøre, mens hvis du kjører mye bil er det en fordel med et mastercard som gir deg rabatt per fylte liter drivstoff. Noen kort gir cashback eller avslag ved kjøp av varer, For eksempel gir trumf kortet 3% i cashback(penger en får tilbake ved slutten av året), ved daglivarekjøp og bensin på de foretningene som er tilknyttet trumf.