Såkalte bensinkort, eller rettere sagt; kredittkort som gir deg rabatt på bensin og/eller diesel , kan gi deg store besparelser på dine drivstoffutgifter. Kredittkortbarometeret viser deg alle tilbud om kredittkort uavhengig av om kredittkortet gir deg reiseforsikring eller andre fordeler. Et kredittkort kan være ens beste venn, men dersom en ikke følger spillereglene så kan det også bli ens verste. For den effektive renten ved kredittkort er gjerne nokså høy, som regel rundt 25 prosent eller høyere. Det finnes alltid unntak for regelen, og vi anbefaler at du ser nærmere på slike kredittkort dersom du skal handle ting på avbetaling.

Det mest naturlige eksemplet å bruke er bruken av kredittkort når man skal gjøre noe så dagligdags som å fylle drivstoff. I tillegg til dette finnes det en rekke andre kredittkort som gir rabatter på alt fra hotellovernattinger til sko, så det er liten tvil om at det er penger å spare hvis man bruker kredittkort på en fornuftig og kontrollert måte. Du får 2% cashback hos Shell, og har tilgang til gode månedlige rabatter (gode rabatter!).

Effektiv rente tar med kostnader og gebyr, og gjør derfor at vi enkelt kan sammenligne kredittkort (og andre finansprodukter som forbrukslån) på kryss og tvers av selskap. Vårt mål er å være norges beste portal for kreditt- og har en database med de mest populære kredittkortene, og vi jobber med å utvide denne til å dekke alle kredittkort på det norske markedet på sikt.

Det gjør det også vanskelig å vurdere hvilket kredittkort som er det beste på markedet akkurat nå. Alt ettersom hvilke behov man skal dekke med kredittkortet, kan det ene være bedre enn det andre, men også omvendt. Kredittkortet Re:member Mastercard og Santander Visa er et avrundet kredittkort som dekker utrolig mange behov. Det er også en av grunnene til at vi har valgt dette som markedets beste kredittkort til dags dato.

Et eksempel på dette er rabatter hvor du på forhånd må opppgi at du skal betale med gitt kredittkort. For eksempel kan dette være ved rabatt på flyreiser eller hotellovernatting (gjennom blant annet SAS Eurobonus). Skal du bruke det som en reservepott med penger til litt diverse, skal du betale en reise til utlandet, eller skal du bruke det som et rent bensinkort.

Cashbach rabatten med eksempelvis cashback på bensin, cashback på elektronikk og cashback på klær. Som du nå skjønner kan altså kredittkort brukes på samme måte som et bankkort, uten at man trenger å få gjeld av bruket, og uten at det trenger å koste stort med penger. Noen vil spare mest penger ved å velge et kort som gir dem god rabatt på klesbutikker, mens andre igjen vil spare mye mer penger på å velge et kredittkort som gir dem god rabatt på bensin eller diesel.