Och okq8 kortet visa är avgiftsfritt samt att du får poäng när du handlar på det, doch inte på konkurrenternas bensinstationer. Man bør dog være oppmerksom på at Flexi Visa har en begrensning i cashback på 200 kroner per måned, 2 000 kroner per år. Det vil si at alt forbruk over 5 000 kroner per måned bør settes på andre kort, om mulig. På en ferietur til hele familien på 10 000 kroner for eksempel i flybilletter med et annet selskap enn Norwegian , bør du derfor splitte regningen mellom Flexi Visa (5 000 kroner - 200 kroner cashback) og for eksempel Bank Norwegian Visa (5 000 - 50 kroner cashback). Et annet kort du kan ha liggende, og som minner om Flexi Visa i form av rullerende cashback, er Ikano Bank Visa Ikano Bank Visa har cashback på opp til 8 prosent.

På den negative siden har kortet en veldig høy rente for de som ikke betaler hele regningen ved forfall, og som fort vil spise opp eventuell Coop bonus. Med YX Visa får du 35 øre i rabatt pr. liter drivstoff når du betaler med kortet på betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i Norge. Gjennom bilmedlemskapet får du også rabatter på dekkhotell, leiebil, hotell og medlemskap i Falck Hjem. Oppnådd rabatt bestemmes av ditt drivstofforbruk de siste 12 måneder, og kan dermed variere fra måned til måned i forhold til drivstofforbruket. Du sparer bonus hver gang du bruker kortet, og samler utgiftene dine på en oversiktlig månedlig faktura.

Forskjellen på rabatt og cashback er at en rabatt kan du utnytte så ofte du vil, og her ligger det ingen begrensninger på hvor mye rabatt du får. Butikkene som er med på denne ordningen ser på det som en form for reklame, og gir deg gledelig 10 % rabatt for at du handler hos dem og ikke hos konkurrenten. En ivrig bruker av kredittkort med cashback betaler gjerne regningen ved forfall, og betaler jo da heller ingen renter til kortselskapet. En ting er uansett sikkert, og det er at det alltid er best å sjekke nøye før du skaffer deg et kredittkort.

I tillegg til overnevnte fordeler, tilbyr flere kredittkortselskaper også concierge-tjenester, fri tilgang på lounger på flyplasser, kredittkort som gir billigere bensin, og ikke minst gunstige reiseforsikringer. I motsetning til de fleste andre kort er det ingen øvre grense for hvor mye bonus du kan spare! At kredittkort tilbyr deg cashback på utvalgte varegrupper er ikke nytt eller spesielt revolusjonerende.

Andre kredittkort gjør cashback litt annerledes, og tilbyr cashback på alle butikker i hele Norge, eller alle butikker innenfor et utvalgt segment. For eksempel tilbyr Flexi Visa muligheten til å få 4 % cashback på alle skobutikker i hele Norge, og da får man altså tilbake 4 % av kjøpesummen på fakturaen. Bank Norwegian kredittkort gjør det enda litt mer annerledes, og gir deg 1 % cashback på alle varekjøp i samtlige butikker i Norge. Kan velge med Flexi VISA , ville vært en rabatt eller cashback på alle bensinstasjoner.

De to største med «fullstendig cashback» er nok Trumf VISA og Shell MasterCard, der begge kortene gir deg 1 prosent bonus av alle kjøp du foretar deg. Begge kortene gir deg samtidig ytterligere bonuser dersom du handler i en samarbeidende kjede, som for eksempel 2% bonus hos alle Trumf-butikker (Meny, Spar, Kiwi og så videre). Shell Mastercard skiller seg positivt ut ved at det ikke har noen maksimal øvre grense for hvor mye bonus du kan opptjene i løpet av året.

Nå får du i tillegg til 3,65% cashback også 30 øre/l rabatt på drivstoff hos alle Essostasjoner (Dette tilsvarer 80 øre/l ved literpris på 13,70 kroner). Korteiere får også tilbud om 10% rabatt på helårs reiseforsikring fra Chartis Travelguard. I tillegg gir 365 Privat 365 kwh i rabatt per år og 3 gratis månedsleier hos Ustekveikja Energi. VIP Credit Card er virkelig et VIP kredittkort med flust av rabatter, tilbud og fordeler inkludert i kortet.