Et forbrukslån kan enklest defineres som penger du får låne fra en finansiell instutisjon, uten at du stiller noen form for sikkerhet. Når du har funnet et lån som passer for deg trykker du på Gå til skjema” knappen slik at vi kan videresende deg til riktig søknadsskjema. Alle søknader er 100% uforpliktende og du taper derfor ingenting på å sende inn søknad til flere tilbydere samtidig når du søker om forbrukslån. Som regel lønner det seg å velge et lån med fast gebyr dersom du skal låne større summer.

Her kan du finne omtaler om de mest populære lånetilbyderne, samt generelle tips når det gjelder å søke forbrukslån uten sikkerhet. Mange er dog ikke klare over de betingelsene som gjelder for et forbrukslån, og vet ei heller hvordan man søker om et. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på de fordelene som veier for et forbrukslån, men også se på noen ulemper. Ikke minst skal vi gi deg en grundig forklaring på hva et forbrukslån egentlig er! Et forbrukslån er altså det navnet tilsier - det er et lån der man kan bruke pengene på akkurat hva man vil.

Nedbetalingstiden på forbrukslån hos Opp Finans er også god, på inntil hele 15 år, som gir deg mulighet til å låne et relativt høyt lånebeløp, men samtidig ikke måtte betale altfor mye i avdrag og gebyrer hver måned. Det å ta opp et forbrukslån hos Opp Finans kan gi deg mange positive fordeler og gode betingelser, men som med alt annet er ingenting perfekt. Når du skal ta opp et lån bør du først tenke på hvor stort beløp du har behov for.

Banken krever heller ingen sikkerhet for de pengene du måtte låne, og det betyr at de ikke tar pant i noen av dine personlige eiendeler før de gir deg lånet. Resultatet av dette er naturligvis at rentene blir høyere enn ved et tradisjonelt lån som går gjennom din personlige bank, og hvor det ofte kreves sikkerhet. Som du sikkert ser, kan det være store forskjeller - samtidig som de fleste heller ønsker å betale noe mer for å ha et lån hos en aktør som er samarbeidsvillig. Noen ganger kan det være vanskelig å vite om det lønner seg å gå for et kredittkort eller et forbrukslån.

Har man noen inkassosaker på nakken, så bør man åpne opp for dialog med banken sin og heller spørre om et nytt lån. Raske penger i form av forbrukslån er en veldig god måte å gjøre det på dersom du mangler litt ekstra, og det er veldig lett å både søke om lån og skaffe seg de pengene kjapt og skånsomt. Det er flere grunner til at banker og andre utlånere setter en aldersgrense for forbrukslån.

Husk at du derfor aldri må låne store lån hvis du ikke er helt sikker på at du kan klare nedbetalingen hver måned over hele tilbakebetalingsperioden, som vanligvis er 1-15 år. Hvis du ikke klarer nedbetalingen på store lån vil det resultere i en årlig strafferente på 24-30% og et lovfestet purregebyr på 60 kr. Nøyaktige forsinkelsesrenter finner du på de respektive långivernes hjemmesider. Uteblir nedbetalingen av ditt store lån registreres det som en betalingsanmerkning hos kredittopplysningsbyråene, noe som påvirker kredittverdigheten din negativt i minst 3 år. Små forbrukslån er derimot ikke kjent for å være så veldig billige, og dette er halvsant.